Založ si blog

Remote akcie stále na vzostupe

Pokračujúca digitalizácia, práca z domu a tzv. hybridný model práce výrazne tlačia cenu „WFH“ akcií smerom nahor. Aj keď sa vďaka očkovaniu stále viac ľudí vracia k dochádzaniu do práce, tento segment zostáva pre investorov naďalej zaujímavý.

Home office a práca z domu sa stala štandardom a bez kvalitnej komunikácie si už nevieme ani predstaviť bežný pracovný deň. Programy na videokonferencie, rôzne platformy a aplikácie ovládajú naše životy, pomáhajú nám zorganizovať si meetingy a v neposlednom rade sú zaujímavým obchodným artiklom na burze.

Medzi najznámejšie a najzaujímavejšie WFH spoločnosti môžeme zaradiť Zoom, CrowdStrike, Work (Slack), DocuSign, Teamviewer. Akcie spoločnosti Zoom Video Communications Inc majú za posledný týždeň klesajúcu tendenciu ale 5-ročný výhľad je viac než pozitívny.  Teamviewer zverejnil výsledky tento týždeň v predstihu a informoval o slabšom raste fakturácií oproti predchádzajúcim očakávaniam. Podľa informácií z agentúry Reuters si však spoločnosť stála  za svojím celoročným výhľadom v druhom štvrťroku vďaka silnému obchodovaniu počas júna.

Faktory ovplyvňujúce „WFM“ akcie

Hlavné faktory, ktoré budú v najbližšej dobe vplývať na cenu „Work from Home“ akcií patrí neustále zvyšujúca sa digitalizácia a hybridný pracovný model. V neposlednom rade je to aj zvyšujúci sa dopyt po kybernetickej bezpečnosti a potreba vyhodnocovania dát.

Aktuálna situácia

V priebehu týždňa vidíme stúpajúcu tendenciu pri titule Crowdstrike Holdings Inc, ktorý posilnil cca o +2.54%. Významný hráč kybernetickej bezpečnosti ponúka cloudovú platformu, ktorá chráni zákazníkov pred kybernetickými hrozbami. Tento rok tiež dokončili akvizíciu za takmer 400 mil. USD. Podľa informácií zo spoločnosti vzrástla zákaznícka základňa CrowdStrike k októbru 2020 medziročne o 85%.

ProfitLevel-Zarska-Akcie Crowdstrike za posledny rok

Výkonnosť akcií spoločnosti Crowdstrike Holdings Inc za posledný rok. Zdroj: Investing.com

ProfitLevel-Zarska-Akcie Crowdstrike za posledny tyzden

Výkonnosť akcií spoločnosti Crowdstrike Holdings Inc za posledný týždeň. Zdroj: Investing.com

Otváranie ekonomík

Počas leta sa ekonomiky štátov začali otvárať a v nadchádzajúcich mesiacoch by sa malo do kancelárií vrátiť viac zamestnancov, no napriek tomutu trend remote práce a hybridných pracovných modelov naďalej zostane. Kancelárie rozširujú distribúciu, firmy investujú alebo budú musieť investovať napríklad do nástrojov na elektronické podpisovanie a správu právnych dokumentov. DocuSign, ktorý je popredným poskytovateľom riešení pre elektronický podpis, by mohol z rozširovania trhu profitovať. Za minulý rok spoločnosť odhaduje, že jej produkt je zhruba až sedemkrát zdatnejší ako konkurenčný Adobe Sign a počas roka bol rast dvakrát rýchlejší.

V globále si môžeme zhrnúť, že WFH akcie za posledný rok rástli, aj keď návrat zamestnancov do kancelárií s nimi mierne zamával. Čo nám však prinesie jeseň a stále pribúdajúce nové varianty koronavírusu nevie nikto s istotou povedať. Digitalizácia spoločností jednoznačne naberá rýchle obrátky a tieto tituly môžu byť zaujímavým artiklom pre investorov.

Cena zlata má aktuálne namierené vyššie

09.03.2023

Zlato síce v úvode tohto roka stratilo, avšak najnovšie už tri týždne vytrvalo rastie Zlata sa uplynulé týždne týkali viaceré zmeny na trhu. Investori sa na ne pozerali z dvoch pohľadov: inak ich vnímali tí, čo preferujú nákup a držanie zlata na dlhé obdobie, a odlišne zase investori zameraní na časté obchodovaniu na trhu. Ak sa o zlato zaujímate ako [...]

Meď ako TOP investícia medzi komoditami

13.02.2023

Meď je kľúčový materiál v mnohých priemyselných segmentoch, jej cena môže ísť nahor. Teraz sa určite pýtate, prečo by mohol byť práve tento kov zaujímavou príležitosťou na investovanie. Meď je jednou z najdôležitejších komodít pre všetky oblasti. Je nevyhnutná pre elektrické siete, elektrické vozidlá až po technológie obnoviteľných zdrojov [...]

Vyššie úroky ECB bankám vyslovene vyhovujú

09.02.2023

Zvyšovanie úrokových sadzieb Európskej centrálnej banky bankám vyslovene prospieva. Zvýšenie centrálnej sadzby na 3,0 % (a následne v priebehu nasledujúceho polroka pravdepodobne na 3,5 % jednoznačne vyhovuje bankám, ktoré patria k absolútnym víťazom tvrdého postupu proti inflácii. Vidno to na príklade Deutsche Bank. Rekordný zisk pre Deutsche Bank V dôsledku [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 63
Celková čítanosť: 87732x
Priemerná čítanosť článkov: 1393x

Autor blogu

Kategórie