Založ si blog

Spoločnosť Roblox čakajú zmeny

Oblasť digitálnej zábavy je na vzostupe a práve v tomto odvetví sa dnes veľa hovorí o spoločnosti Roblox. Tá zažila divokú jazdu v súvislosti s prudkým pádom akcií počas mája a momentálne jej pravdepodobne svitá na lepšie časy. Aké novinky plánuje firma a sú ich akcie potencionálnou príležitosťou pre investorov?

Ešte ste nepočuli o Robloxe?

Spoločnosť Roblox Corporation vyvinula online zábavnú platformu. Tá umožňuje hráčom vytvorenie vlastných hier s otvoreným svetom, následné ich môžu zdieľať s inými hráčmi a hrať sa v nich.  Americká spoločnosť bola založená v roku 2004 a sídli v San Mateo v Kalifornii. Momentálne pôsobí v USA, Veľkej Británii, Kanade, Európe, Číne, Ázii a Tichomorí. Zdroj príjmov je v súčasnosti viacmenej iba z príjmov, ktoré produkujú nákupy v aplikáciách pomocou virtuálnej meny Robux.

Vývoj akcií

Prudký skok hodnoty akcií sme mohli vidieť v novembri 2021, kedy sa dostali na rekordné maximum 141,60 USD. Nečakaný pokles nastal 10. mája, kedy sa prepadli na najnižšiu úroveň, a to 21,65 USD za akciu. Dôvodom bolo, že investori sa začali zbavovať nerentabilných akcií tech firiem kvôli zvyšovaniu úrokových sadzieb Fedom. Následne sme mohli vidieť zlepšenie a hodnota akcií začala stúpať o približne 110 % a nakoniec skončila na úrovni 45,53 USD.

 V auguste tohto roku Roblox zverejnil finančné výsledky za druhý štvrťrok, kde sme mohli vidieť, že rast tržieb sa spomalil na 30 % z viac ako 100 % pred rokom. Od začiatku roka vidíme stále prepad až o 56 % a hodnota akcií je približne o 70 % pod svojím historickým maximom. Nasledujúce zmeny v spoločnosti veštia, že akcie by mohli opäť rásť. V dnešných dňoch sú akcie približne na úrovni 46 USD.

ProfitLevel-Žárska-Roblox zažil rekordný rast aj pád akcií
Výkonnosť akcií spoločnosti Roblox Corp od uvedenia na burzu. Zdroj: investing.com

Pripravované zmeny v Robloxe

Najväčšou novinkou, ktorú chce spoločnosť zaviesť je online reklama, z ktorej chce získať ďalšie príjmy. Toto rozhodnutie prichádza v čase, keď v odvetví online inzerovania vládne chaos a giganti ako Meta a Snap sa snažia prispôsobiť zmene GDPR v systéme iOS od spoločnosti Apple. Budúcnosťou by pre firmu mohli byť imerzívne reklamy. Rozhodujúci bude aj vývoj metaverse, kde by mali byť reklamy od Spoločnosti Roblox. To znamená, že priamo v online svete, kde sa ľudia socializujú, by sa mohli vyskytovať ako digitálne billboardy, cez ktoré si zákazníci môžu nakúpiť najrozličnejšie produkty.

Reorganizačné zmeny by mali byť oznámené aj rámci výročnej vývojárskej konferencie v piatok, kde firma bude hovoriť aj o plánoch na zavedenie reklám. Počas roka 2021 akcie spoločnosti počas týždňa, kedy sa konala táto konferencia, stúpli o 25 % po odhalení zámerov stať sa lídrom v oblasti metaverse. Nezabudnite teda sledovať nielen novinky z dielne spoločnosti Roblox ale aj novinky vo vývoji metaversu.

Cena zlata má aktuálne namierené vyššie

09.03.2023

Zlato síce v úvode tohto roka stratilo, avšak najnovšie už tri týždne vytrvalo rastie Zlata sa uplynulé týždne týkali viaceré zmeny na trhu. Investori sa na ne pozerali z dvoch pohľadov: inak ich vnímali tí, čo preferujú nákup a držanie zlata na dlhé obdobie, a odlišne zase investori zameraní na časté obchodovaniu na trhu. Ak sa o zlato zaujímate ako [...]

Meď ako TOP investícia medzi komoditami

13.02.2023

Meď je kľúčový materiál v mnohých priemyselných segmentoch, jej cena môže ísť nahor. Teraz sa určite pýtate, prečo by mohol byť práve tento kov zaujímavou príležitosťou na investovanie. Meď je jednou z najdôležitejších komodít pre všetky oblasti. Je nevyhnutná pre elektrické siete, elektrické vozidlá až po technológie obnoviteľných zdrojov [...]

Vyššie úroky ECB bankám vyslovene vyhovujú

09.02.2023

Zvyšovanie úrokových sadzieb Európskej centrálnej banky bankám vyslovene prospieva. Zvýšenie centrálnej sadzby na 3,0 % (a následne v priebehu nasledujúceho polroka pravdepodobne na 3,5 % jednoznačne vyhovuje bankám, ktoré patria k absolútnym víťazom tvrdého postupu proti inflácii. Vidno to na príklade Deutsche Bank. Rekordný zisk pre Deutsche Bank V dôsledku [...]

Ján Mazák / Ján Gandžala /

Súdnu radu dočasne vedie jej podpredseda Ján Gandžala

19.04.2024 11:56

Termín voľby nového predsedu Súdnej rady SR zatiaľ neoznámili.

francúzsko, polícia

Vo Francúzsku zomrela školáčka na infarkt, útočník predtým pobodal jej spolužiačky

19.04.2024 11:55

Škola bola uzavretá po útoku muža s nožom na dvojicu školáčok.

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05, aktualizované: 12:03

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Štatistiky blogu

Počet článkov: 63
Celková čítanosť: 87420x
Priemerná čítanosť článkov: 1388x

Autor blogu

Kategórie