Založ si blog

Investovať do PayPal práve teraz?

Výsledky spoločnosti PayPal rastú slušným tempom, jej akcie však napriek stratili od leta 2021 až 40 % percent hodnoty. Otvára sa otázka, či je práve teraz vhodný okamih investovať do PayPal alebo skôr nie…

Spoločnosť PayPal je dobre známa tak ako pre investorov, tak aj pre bežného človeka. Technologický gigant prechádza viacerými zmenami a jej akcie v poslednom období výrazne klesali. V akom odvetvií sa PayPal najnovšie snaží preraziť a akou cestou sa bude do budúcna uberať?

Pokles v technologickom sektore

Cena akcií klesla za posledné mesiace o cca 40% a spoločnosť sa zrazu ocitla v nemilosti investorov. Jednou z teórií je, že za to môže Fed, ktorý začína zvyšovať úrokové sadzby. Toto je dôsledok stále sa zvyšujúcej sa inflácie. Ďalším momentom kedy začali akcie PayPalu klesať, bolo oznámenie zníženia ratingu analytikmi zo spoločnosti Bernstein. Ak sa pozrieme na technologické akcie ako celok, tak vidíme v aktuálnom období výpredaje, a tiež prišiel moment, kedy sa akcie sa dostali do teritória korekcie.

ProfitLevel-Zarska-PayPal akcie klesaju

Výkonnosť spoločnosti PayPal Holdings Inc za posledných 5 rokov. (Zdroj: www.investing.com)

Konkurencia nespí na vavrínoch  

Rivalom PayPal je spoločnosť Square. Tá nedávno zmenila názov na Block. Za deväť mesiacov končiacich 30. septembra 2021 sa príjmy spoločnosti zvýšili z predchádzajúcich 6,34 miliardy USD na 13,58 miliardy USD. Čistý príjem firmy Block (Square) predstavoval 243,1 milióna USD. Naproti tomu, gigant PayPal mal výnosy za deväť mesiacov končiacich 30. septembra 2021 vyššie o 20 %, konkrétne 18,45 miliardy USD. Čistý príjem sa zvýšil o 28 % na 3,37 miliardy USD. Nie príliš dobrou správou bolo oznámenie zastavenia akvizície spoločnosti Pinterest, ktorá priniesla určitú neistotu, na druhej strane to mohol byť od PayPalu dobrý strategický krok, pretože im zostal priestor na iné investície.

ProfitLevel-Zarska-Block sa snazi konkurovat
Výkonnosť spoločnosti Block Inc za posledných 5 rokov. (Zdroj: www.investing.com)

Zaujímavým smerom, ktorým sa americký gigant PayPal vydal, vidíme v kryptomenách. Oznámenie horúcej novinky PayPalu o potvrdení ich zámeru vytvoriť vlastný stablecoin s názvom PayPal Coin vyvolal celkom veľký rozruch. Je to však ďalší logický krok vo vývoji a smerovaní digitálnej spoločnosti, ktorá sa snaží obhájiť svoje miesto na online trhu.

Cena zlata má aktuálne namierené vyššie

09.03.2023

Zlato síce v úvode tohto roka stratilo, avšak najnovšie už tri týždne vytrvalo rastie Zlata sa uplynulé týždne týkali viaceré zmeny na trhu. Investori sa na ne pozerali z dvoch pohľadov: inak ich vnímali tí, čo preferujú nákup a držanie zlata na dlhé obdobie, a odlišne zase investori zameraní na časté obchodovaniu na trhu. Ak sa o zlato zaujímate ako [...]

Meď ako TOP investícia medzi komoditami

13.02.2023

Meď je kľúčový materiál v mnohých priemyselných segmentoch, jej cena môže ísť nahor. Teraz sa určite pýtate, prečo by mohol byť práve tento kov zaujímavou príležitosťou na investovanie. Meď je jednou z najdôležitejších komodít pre všetky oblasti. Je nevyhnutná pre elektrické siete, elektrické vozidlá až po technológie obnoviteľných zdrojov [...]

Vyššie úroky ECB bankám vyslovene vyhovujú

09.02.2023

Zvyšovanie úrokových sadzieb Európskej centrálnej banky bankám vyslovene prospieva. Zvýšenie centrálnej sadzby na 3,0 % (a následne v priebehu nasledujúceho polroka pravdepodobne na 3,5 % jednoznačne vyhovuje bankám, ktoré patria k absolútnym víťazom tvrdého postupu proti inflácii. Vidno to na príklade Deutsche Bank. Rekordný zisk pre Deutsche Bank V dôsledku [...]

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. Predstavitelia USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder, uviedli pre americké médiá nemenovaní predstavitelia USA.

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 63
Celková čítanosť: 87408x
Priemerná čítanosť článkov: 1387x

Autor blogu

Kategórie