Založ si blog

Inflačné tlaky sú pohonným motorom pre najväčšie akcie od spoločností ako Walmart a Amazon

V mediálnom odvetví nastal čas jesenného súperenia medzi streamovacími platformami a najväčší hráči skúšajú prilákať zákazníkov rôznymi akciami. Hovoríme o spoločnostiach Walmart, Amazon, Netflix a ďalšie. Spotrebitelia však majú momentálne obmedzené rozpočty z dôvodu zvyšujúcich sa cien na celom svete, tak sa poďme pozrieť, ktoré spoločnosti majú pozitívne výhľady do budúcnosti napriek vysokej inflácii.

Walmart

Pre túto spoločnosť bol najvýznamnejším prírastkom ponuka streamovacej služby Paramount Plus. Ponuka médií a streamingu patrí podľa Walmartu medzi ich najžiadanejšie služby. Pokiaľ sa bavíme o zľavových akciách, tak gigant chce zaujať zákazníkov práve prebiehajúcou akciou „Rollbacks and More Sale“.

Do najviac očakávaného Čierneho piatku chýba ešte viac ako mesiac, ale Walmart už pripravil niekoľko výhodných akcií. Z mediálneho hľadiska počet členov Walmart+ predstavuje rekordných 18,5 milióna po tom, ako sa v septembri zvýšil o dva milióny. Najnovší odhad hodnoty spoločnosti Walmart+ by mohol dosiahnuť až 45 miliárd USD.  Firma by teda mohla byť zaujímavou príležitosťou v nastávajúcom období výpredajov.

ProfitLevel-Zarska-Walmart uspesne bojuje s poklesom zaujmu roznymi akciami
Výkonnosť spoločnosti Walmart Inc za posledných 5 rokov. (Zdroj: Investing)

Amazon

Najväčší konkurent Walmartu, spoločnosť Amazon, dvojdňová výpredajová akcia „Prime Early Access Sale“ pre členov Amazonu sa snaží súperiť a presadiť si líderské miesto na trhu. Zásadným rozdielom pre predajcov zostáva, že spotrebitelia z dôvodu rastúcej inflácie obmedzujú svoje výdavky, preto bude tento rok boj tvrdší ako po minulé roky. [3] Všetky zľavy práve pred dovolenkovou sezónou pôsobia na rast hodnoty služby Prime. Lepšie ceny sú prínosom aj pre zákazníkov, ktorí bojujú s vysokými výdavkami.

V prípade platformy Prime od Amazonu, ktorá ponúka svojim americkým členom Prime aj ročné členstvo v službe Grubhub+ zdarma, vidíme silné konkurenčné snahy zaistiť si nových zákazníkov. Môžeme povedať, že americký gigant ťaží zo silnej dynamiky služby Prime vďaka rýchlemu doručovaniu a silnému obsahu.

ProfitLevel-Zarska-Amazon sa snazi nalakat zakaznikov na zlavy
Výkonnosť spoločnosti Amazon.com Inc za posledných 5 rokov. (Zdroj: Investing)

Cena zlata má aktuálne namierené vyššie

09.03.2023

Zlato síce v úvode tohto roka stratilo, avšak najnovšie už tri týždne vytrvalo rastie Zlata sa uplynulé týždne týkali viaceré zmeny na trhu. Investori sa na ne pozerali z dvoch pohľadov: inak ich vnímali tí, čo preferujú nákup a držanie zlata na dlhé obdobie, a odlišne zase investori zameraní na časté obchodovaniu na trhu. Ak sa o zlato zaujímate ako [...]

Meď ako TOP investícia medzi komoditami

13.02.2023

Meď je kľúčový materiál v mnohých priemyselných segmentoch, jej cena môže ísť nahor. Teraz sa určite pýtate, prečo by mohol byť práve tento kov zaujímavou príležitosťou na investovanie. Meď je jednou z najdôležitejších komodít pre všetky oblasti. Je nevyhnutná pre elektrické siete, elektrické vozidlá až po technológie obnoviteľných zdrojov [...]

Vyššie úroky ECB bankám vyslovene vyhovujú

09.02.2023

Zvyšovanie úrokových sadzieb Európskej centrálnej banky bankám vyslovene prospieva. Zvýšenie centrálnej sadzby na 3,0 % (a následne v priebehu nasledujúceho polroka pravdepodobne na 3,5 % jednoznačne vyhovuje bankám, ktoré patria k absolútnym víťazom tvrdého postupu proti inflácii. Vidno to na príklade Deutsche Bank. Rekordný zisk pre Deutsche Bank V dôsledku [...]

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.

hazard, hracie automaty, vyherne automaty

Poslanci schválili úplný zákaz pôsobenia herní a kasín na území Banskej Bystrice

23.04.2024 18:38

Mestskí poslanci posledných viac ako desať rokov pravidelne diskutovali o regulácii hazardných hier, ale nikdy ich úplne nezakázali.

Peter Náhlik

Parlamentný výbor chce od poslanca Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom

23.04.2024 17:45

Mal by vysvetľovať, prečo neuviedol v majetkovom priznaní za rok 2022, že vlastní vilu v Bratislave.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 63
Celková čítanosť: 87586x
Priemerná čítanosť článkov: 1390x

Autor blogu

Kategórie